Huis van de vrijmaking Omslag Bestelnummer 9789055605613
Harinck, George
 
Prijs € 24,99
Bestelnummer 9789055605613
 
Uitgever Vuurbaak, Uitgeverij De
Categorie 704 (kerk- en dogmengeschiedenis)
Status Leverbaar
 

De Vrijmaking. Zo’n tachtigduizend mensen maken zich vanaf augustus 1944 vrij van de Gereformeerde Kerken en beginnen aan de opbouw van een nieuw gereformeerd huis in de Nederlandse samenleving. Het resultaat is een gereformeerd-vrijgemaakte kerkgemeenschap met eigen organisaties, opinies, gewoonten en karakteristieken, waarmee deze zich tot op de dag van vandaag onderscheidt.

‘Huis van de Vrijmaking’ toont aan de hand van 75 herkenbare thema’s in beeld en woord de cultuur en het kerkelijk en maatschappelijk leven van deze levendige groep. Niet alleen de levensfasen van het kerkelijk huis – vanaf 1967 in twee gescheiden appartementen voortgezet, maar nu weer op weg naar hereniging – en de maatschappelijke organisaties komen in dit rijk geďllustreerde boek aan bod, maar ook herkenbare episodes uit individuele levens passeren de revue.

‘Huis van de Vrijmaking’ is, mede door een uitgebreide historische inleiding en persoonlijke interviews met 75-jarigen, een uniek herinneringsboek voor iedereen die afkomstig is uit de vrijgemaakte wereld.

 
Soort gelijke boeken van deze auteur zijn:
''Niets is overbodig, niets is toevallig
Receptie van karl barth in nederland
 

Deze webwinkel is ontwikkeld door Bronboek Software Development