Rust en Vreugd Omslag Bestelnummer 9789029094122
Hendrik Groen
 
Prijs € 20,99
Bestelnummer 9789029094122
 
Uitgever Meulenhoff, Uitgeverij
Categorie 301 (Literaire roman, novelle)
Status Leverbaar
 

Een geestige maar ook vileine schets van een typisch Nederlands fenomeen: de volkstuinvereniging

Hendrik beschrijft de volkstuingebruiken – de tuincontrolecommissie, de fancy fair, de strijd tussen ‘geitenwollen sokken’ en ‘tuinkabouters’ – hilarisch en voor velen herkenbaar

Als Emma Quaadvliegh na het overlijden van haar man oude papieren opruimt, vindt ze een vergeten inschrijving terug voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. Ongemerkt is er elf jaar wachttijd verstreken, ze kan nu elk huisje krijgen dat vrijkomt. Emma wordt bij de eerste bezichtiging op slag verliefd op een gezellig, rommelig tuinhuisje met dito tuin en ze besluit impulsief: ik kan wel wat afleiding gebruiken, ik neem het! Dat ze geen verstand heeft van tuinieren maakt gelukkig niet veel uit, want aardige buren bieden direct hun hulp aan.

Ook de voorzitter van de vereniging komt onuitgenodigd op de thee. Om kennis te maken, maar vooral om haar te wijzen op de regels met betrekking tot de hoogte van de heg, het bestrijden van het onkruid en de verplichte algemeen onderhoudsbeurten. Het gesprek verloopt wat stroef. Emma vermoedt dat de voorzitter haar niet meteen in de categorie ‘nette tuinders’ indeelt.

Al snel blijkt dat het er tussen de tuinders in het prachtige groene paradijs niet altijd even vredelievend aan toe gaat. Toch is Emma vastbesloten er hoe dan ook iets moois van te maken. Maar wilden Adam en Eva dat ook niet?

Hendrik Groen in de pers

‘Geestig, tragisch en soms aangrijpend.’ Het Parool

‘Vermakelijk is het zeker, vaak ontroerend, soms venijnig.’ NCRV-gids

‘De ironische toon en de even scherpe als geestige observaties van menselijk gedrag zijn weer volop aanwezig.’ Algemeen Dagblad

 
Soort gelijke boeken van deze auteur zijn:
Opgewekt naar de eindstreep
Opgewekt naar de eindstreep
Een kleine verrassing
Rust en Vreugd
Een kleine verrassing
De drie geheime dagboeken van Hendrik Groen
Leven en laten leven
Leven en laten leven
Zolang er leven is
Leven en laten leven
Pogingen iets van het leven te maken
Pogingen iets van het leven te maken
Pogingen iets van het leven te maken
 

Deze webwinkel is ontwikkeld door Bronboek Software Development